Nieuws/Financieel
888932
Financieel

Minder winst voor Adidas

De Duitse sportartikelengigant Adidas heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldde Adidas donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Adidas meldde andermaal dat het last heeft van negatieve wisselkoerseffecten. Ook blijven de verkopen bij de golftak achter en ervaart het bedrijf tegenvallende verkopen in Rusland.

Adidas boekte in het derde kwartaal een winst van 282 miljoen euro. De totale omzet was 4,1 miljard euro, 6 procent meer dan een jaar geleden en iets hoger was dan de 4 miljard euro waar analisten gemiddeld van uitgingen, vooral door de verkopen bij de voetbal- en hardlooptak.

Topman Herbert Hainer zei in een verklaring dat het bedrijf er alles aan zal doen om de tegenvallende verkopen bij onder meer de golftak ,,agressief aan te pakken". Hij verwacht dat de omzetgroei voor het hele jaar rond de 5 procent uitkomt.

Voor het hele jaar handhaafde het bedrijf de verwachting dat er 650 miljoen euro onder de streep overblijft. Aan het begin van het jaar dacht het bedrijf op jaarbasis nog aan 830 tot 930 miljoen euro winst.