Nieuws/Financieel
888933
Financieel

TKH verhoogt winstverwachting

Technologiebedrijf TKH Group is in het derde kwartaal op een hogere omzet uitgekomen, vrijwel geheel dankzij autonome groei. De winstverwachting voor heel 2014 werd naar boven toe bijgesteld. Dat maakte TKH donderdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

TKH rekent nu voor heel 2014 op een nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten van 80 tot 85 miljoen euro. Eerder werd een bandbreedte voorspeld van 75 tot 82 miljoen euro.

De omzet steeg in het derde kwartaal met ruim 11 procent naar 340,2 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. Daarbij werden de opbrengsten gestuwd door de onderdelen Industrial Solutions en Telecom Solutions. Bij Building Solutions was sprake van een lichte daling van de inkomsten, maar wel een hogere orderinstroom.

Geen verzwakking

De nettowinst nam met bijna 84 procent toe tot 23,2 miljoen euro, mede dankzij een daling van de belastingdruk en lagere financiële lasten. Het bedrijfsresultaat (ebita) klom met 48,6 procent naar 35,2 miljoen euro.

Topman Alexander van der Lof constateerde dat de omzet en het resultaat zich in het derde kwartaal goed hebben ontwikkeld. ,,De markten waarin TKH opereert, hebben geen verzwakking laten zien ondanks de geopolitieke situatie en de groeivertraging in Europa'' zo zei hij.