Nieuws/Financieel
888941
Financieel

Kendrion ziet geen afzwakking op markten

De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in het derde kwartaal de omzet op autonome basis met 10,2 procent zien groeien en ziet op dit moment geen tekenen van afzwakking op zijn belangrijkste markten. Dat maakte Kendrion donderdag bekend.

De omzet steeg tot 107 miljoen euro, van 97,1 miljoen euro een jaar eerder. Bij de industriële tak ging de omzet op autonome basis met 4,8 procent omhoog en bij de divisie automotive bedroeg de groei 13,6 procent. De nettowinst nam met 79 procent toe tot 5 miljoen euro en het bedrijfsresultaat (ebita) klom met 33 procent tot 8,5 miljoen euro.

Kendrion gaf aan dat de marktomstandigheden goed waren en dat de groei in de komende tijd naar verwachting niet zal afzwakken. Wel wees het op toegenomen onzekerheid op zijn belangrijke Duitse markt. Onder meer daardoor en vanwege ,,gebruikelijke '' onzekerheid over het productieniveau aan het einde van het jaar geeft Kendrion geen prognoses voor heel het jaar.

Duitsland

Kendrion heeft voor 2015 een doelstelling voor een omzet van 450 tot 500 miljoen euro.

Topman Piet Veenema van Kendrion gaf in een toelichting aan dat de Duitse activiteiten vooralsnog geen afzwakking ondervinden met betrekking tot de orderontvangst, maar dat er wel meer onzekerheid is over de Duitse economie. Traditioneel gezien geeft Kendrion geen concrete outlook, aldus de bestuursvoorzitter.

Kendrion liet verder weten dat de integratie van de vorig jaar afgeronde overname van het Duitse bedrijf Kuhnke met succes is afgerond. Dat biedt wat meer bewegingsvrijheid om uit te kijken naar nieuwe acquisities, aldus Veenema. Daarbij wordt vooral gekeken naar overnames voor de industriële divisie buiten Duitsland. Het gaat dan voornamelijk om Noord-Amerika, zei Veenema.