Nieuws/Financieel
888989
Financieel

Adecco ziet winst en omzet verder stijgen

Het Zwitserse uitzendconcern Adecco heeft in het derde kwartaal de omzet en de winst verder zien stijgen. Dat meldde 's werelds grootste uitzender donderdag. De groei was wel minder sterk dan in de eerste zes maanden van het jaar.

Adecco meldde een omzet in het afgelopen kwartaal van 5,2 miljard euro. Dat was 3 procent meer dan een jaar geleden. Zonder de effecten van ongunstige wisselkoersen zou de groei 4 procent zijn geweest. De winst nam met 4 procent toe tot 198 miljoen euro.

In Frankrijk, dat goed is voor bijna een kwart van de omzet, zag Adecco de omzet met 3 procent afnemen. Daartegenover boekte het bedrijf over de hele breedte sterke resultaten. In Italië en op het Iberisch schiereiland kwam de omzetgroei uit in de dubbele cijfers. Ook in de Verenigde Staten (plus 5 procent) en in opkomende economiën (plus 9 procent) groeide de omzet van de uitzender aanzienlijk.

In de Benelux steeg de omzet 4 procent tot 262 miljoen euro. België, Nederland en Luxemburg zijn gezamenlijk goed voor 5 procent van de omzet van Adecco.