Nieuws/Financieel
889001
Financieel

(Stimu)leer je mee Mario?

De AEX sloot gisteren maar weer eens boven de 410 punten. De Nikkei boven de 17.000 punten en de Dow Jones gaat richting de 17.500 punten. Over welke correctie hebben we het? Zoals vaker bepalen de bedrijfscijfers de markt en deze zijn in Amerika zeer goed en in Europa redelijk.

Vorige week werden de markten verrast door de extra stimuleringsmaatregelen vanuit Japan. De Nikkei gaat als een raket. Wel belangrijk is het om de yen in de gaten te houden, want die valt als een baksteen.

In Amerika heeft het gratis-geld-verhaal ervoor gezorgd dat de economie weer redelijk draait, maar vooral dat de multinationals dikke bankrekeningen hebben.

Belangrijke cijfers vandaag:

  • 08:00 Duitsland bedrijfsbestellingen sep (cons. 2,3%)
  • 08:00 In Nederland de kwartaalcijfers van TKH, Nedsense, Kendrion, Roto Smeets, BAM, Delta Lloyd en Ctac
  • 09:00 Unilever notering 0,29 euro ex dividend
  • 09:00 Eurocommercial notering 1,94 euro ex dividend
  • 13:45 ECB-rentebesluit
  • 14:30 ECB-persconferentie
  • 14:30 VS Jobless Claims
  • 14:30 VS Productivity and Costs KW3 (cons. 1,5% en 0,9%)

Gaat Draghi de markten gerust stellen?

Let vanmiddag vooral op de euro ten opzichte van de dollar. Ultiem koersdoel handhaven wij op $1,22 voor het einde van het jaar. Zal ECB-president Draghi meer nadruk gaan leggen op het opkopen van herverpakte leningen (ABS)? Als hij deze verder gaat opvoeren dan zullen de markten hier positief op reageren.

ING

ING zorgde gisteren met haar cijfers voor veel vreugde bij de Nederlandse belegger. Deze heeft vaak nog een kleine verliefdheid vanuit het verleden met het aandeel. Vrijdag zal de onderneming de rest van de staatssteun terug betalen. Eindelijk, zou je zeggen.

Edelmetalen bij het grofvuil

Als het goed is, heeft de belegger afscheid genomen van deze edelmetalen en wacht op een nieuw instapmoment. De olieprijs lijkt op dit moment (de)bodem te hebben gevonden rond de $75 en als we de Amerikanen mogen geloven mag hij hier ook niet onder.

Kijken we naar de grafiek hieronder dan is er een duidelijke barrière van $75 zichtbaar. Of deze houdt valt te bezien. Deze week zal het wel lukken.