Nieuws/Financieel
889574
Financieel

Rode cijfers Burger King door kosten overname

Fastfoodketen Burger King heeft in het derde kwartaal een nettoverlies moeten incasseren. Dat komt door de kosten van de geplande overname van de Canadese koffie- en donutketen Tim Hortons. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.

De overname van Tim Hortons moet Burger King op termijn veel besparingen opleveren, omdat het bedrijf daardoor zijn hoofdkantoor kan verplaatsen naar Canada. Daar hoeft het minder belasting te betalen. De fusie brengt voorlopig evenwel hoge kosten met zich mee.

In het derde kwartaal resulteerde dat in een verlies onder de streep van 23,5 miljoen dollar (18,8 miljoen euro), tegen een winst van 68,2 miljoen dollar een jaar eerder. Gecorrigeerd voor eenmalige posten nam de winst met bijna een vijfde toe tot 96,4 miljoen dollar.

Derde kwartaal

Burger King zag de verkopen in restaurants die vorig jaar ook al open waren, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten, in het derde kwartaal met 2,4 procent toenemen. De totale gerapporteerde omzet nam met 1,4 procent toe tot 279 miljoen dollar.

Met name in de Verenigde Staten en Canada wist Burger King de opbrengsten op te voeren. Daarmee presteerde de hamburgerketen aanzienlijk beter dan aartsrivaal McDonald's, waar de vergelijkbare omzet in eigen land de afgelopen periode juist is gedaald.