Nieuws/Financieel
889626
Financieel

Vooruitblik: Stabiel resultaat ArcelorMittal

Staalconcern ArcelorMittal heeft in het derde kwartaal waarschijnlijk een vergelijkbaar bedrijfsresultaat (ebitda) behaald als in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat blijkt uit een consensus van analisten door Bloomberg. ArcelorMittal komt vrijdag voorbeurs met resultaten naar buiten.

De ebitda van het grootste staalbedrijf ter wereld wordt gemiddeld geraamd op 1,8 miljard dollar (1,4 miljard euro). In het tweede kwartaal van dit jaar zette ArcelorMittal eveneens een ebitda in de boeken van 1,8 miljard dollar. In het derde kwartaal van 2013 bedroeg de ebitda 1,7 miljard dollar.

De omzet komt in het derde kwartaal naar verwachting van de analisten uit op 19,8 miljard dollar, tegen 19,6 miljard dollar een jaar geleden. In het tweede kwartaal werd een omzet gedraaid van 20,7 miljard dollar

Bij de bekendmaking van de tweedekwartaalcijfers in augustus liet het bedrijf weten zijn verwachtingen voor heel 2014 te verlagen. Er wordt nu gerekend op een ebitda van meer dan 7 miljard dollar, terwijl eerder nog werd gerekend op circa 8 miljard dollar. De gemiddelde analistenverwachting voor heel 2014 ligt op 7,2 miljard dollar.