Nieuws/Financieel
889668
Financieel

Winstdaling voor Imperial Tobacco

De Britse sigarettenfabrikant Imperial Tobacco heeft in het afgelopen gebroken boekjaar de winst zien dalen als gevolg van zwakkere verkopen in Rusland. Dat meldde het bedrijf dinsdag.

De onderliggende operationele winst zakte met 5 procent tot ruim 3 miljard pond (3,9 miljard euro). Dat was iets lager dan de 3,1 miljard pond die analisten gemiddeld hadden voorspeld. Volgens de maker van onder meer Gauloises Blondes en Davidoff blijft het moeilijk opereren binnen de huidige marktomstandigheden.

Het totaal aantal verkochte sigaretten in het hele boekjaar bedroeg 294 miljard stuks, 7 procent minder in vergelijking met een jaar eerder. De omzet lag met 26,6 miljard pond circa 6 procent lager.

Belangrijk jaar

Alison Cooper, topvrouw van Imperial sprak van een belangrijk jaar voor het bedrijf. ,,We hebben onze merken en marktpositie versterkt en onze schulden zijn met 1 miljard pond teruggebracht." Ook benadrukte ze dat het dividend met 10 procent is verhoogd. Daarnaast ligt het programma van kostenbesparingen op schema.

Imperial meldde eerder dit jaar dat het bedrijf het elektronische sigarettenmerk Blu en enkele merken van branchegenoten Lorillard/Reynolds overneemt.