Nieuws/Financieel
889669
Financieel

DSM houdt vast aan eigen strategie

DSM houdt vast aan zijn eigen strategie, die gericht is op versterking van de activiteiten op het gebied van voedingssupplementen en specialistische materialen. Dat meldde het speciaalchemiebedrijf, dat te maken heeft met een activistische investeerder, dinsdag bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers.

Het Amerikaanse hedgefonds Third Point meldde eerder dit jaar een belang in DSM. Fondsmanager Daniel Loeb zou aandringen op een opsplitsing van het concern. Aan zo'n scenario wordt volgens topman Feike Sijbesma niet gewerkt. Hij wilde geen commentaar geven op gesprekken die het bedrijf voert met met aandeelhouders.

DSM onderzoekt nog altijd de strategische opties voor een aantal onderdelen. Het bedrijf werkt toe naar een productaanbod dat economische tegenwind kan weerstaan, en de betreffende activiteiten dragen daar niet aan bij. Ze presteren zwak of zijn te conjunctuurgevoelig.

Caprolactam

Met name caprolactam, een grondstof voor nylon en plastic, levert al geruime tijd te weinig op. DSM wilde al stoppen met de productie van de stof voor derden, maar overweegt nu het onderdeel helemaal te verkopen, zei Sijbesma. Leveringszekerheid voor DSM zelf is wel een voorwaarde, voegde hij eraan toe.

De topman wilde niet ingaan op marktgeruchten over een overname van DSM door de Duitse branchegenoot Evonik. Zelf houdt het bedrijf zich voorlopig koest. ,,Wij voorzien momenteel geen grote acquisities. De focus ligt op verbetering van de operationele prestaties'', zei Sijbesma.