Nieuws/Financieel
889670
Financieel

'DSM voldoet aan verwachtingen'

De derdekwartaalcijfers die DSM dinsdag publiceerde, voldoen aan de verwachtingen. Het bedrijf is voorzichtig in zijn prognoses door de toenemende economische onzekerheid, maar verwacht dit jaar wel aan de marktverwachtingen te kunnen voldoen. Dat schrijven analisten van Rabobank in een commentaar.

De divisie Nutrition kende een volumegroei van 2 procent, maar zag de ebitda dalen met 7 procent op jaarbasis tot 225 miljoen euro. Dat komt neer op een marge van 20,6 procent, wat aan de onderkant zit van de bandbreedte van 20 tot 23 procent waar DSM op mikt.

DSM waarschuwde dat het kampt met een toenemende prijsdruk in vitamine E, als gevolg van flinke concurrentie uit China. De impact op de resultaten in het derde kwartaal was volgens Rabo nog beperkt. De bank stelt dat de marge bij Nutrition wellicht onder de 20 procent zou kunnen zakken als de prijsdruk aanhoudt.

Voorzichtiger

Ook KBC noemt de resultaten van DSM in lijn met de verwachtingen. De bank is wel voorzichtiger geworden in zijn prognoses voor het vierde kwartaal en voor 2015, met name gezien de genoemde prijsdruk in vitamine E.

Rabo handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 58 euro. KBC houdt eveneens vast aan zijn koopadvies, maar verlaagt de richtprijs voor het aandeel van 63 euro naar 60 euro. DSM steeg dinsdag in de vroege handel 3,2 procent tot 50,54 euro, bij een licht positieve AEX.