Nieuws/Financieel
889673
Financieel

Lichte omzettoename voor Hydratec

Hydratec heeft de omzet tot en met het derde kwartaal uit voortgezette activiteiten licht zien toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Dat bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht van het bedrijf.

Hydratec gaf daarbij geen concrete cijfers. Het bedrijf stelde dat door ,,een gunstige productmix'' ook de brutomarge toenam. Daardoor konden de kostenstijgingen gecompenseerd worden en kwam het bedrijfsresultaat hoger uit.

Bij het onderdeel Agri & Food Equipment werden weinig projecten afgesloten in de belangrijke regio's Rusland en Oekraïne, door de politieke situatie daar. Maar dit werd volgens Hydratec gecompenseerd door een sterke orderontvangst van Pas Reform in het Midden-Oosten. Bij de tak Plastics steeg de omzet licht, waarbij de resultaten verbeterden.

Orderposities

Hydratec spreekt van goed gevulde orderposities en voorziet een verdere stijging van de omzet en resultaten. Omdat van het verkochte Danielson dit jaar alleen het nettoresultaat in de geconsolideerde cijfers meegenomen wordt, zal de totale omzet lager zijn dan die over het vorige jaar. Dat zal ook een effect hebben op het bedrijfsresultaat dat lager uit zal komen.

De onderneming benadrukt wel dat het buitengewone resultaat op de verkoop zal leiden tot een sterke toename van de winst dit jaar.