889681
Financieel

Vooruitblik: 'Invloed nikkelprijs op Aperam'

Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van roestvrijstaalbedrijf Aperam zal onder meer worden gekeken naar de invloed van de lage nikkelprijs op de resultaten. Dat zei analist Philip Ngotho van ABN Amro. Aperam komt donderdag nabeurs met cijfers over het derde kwartaal.

De prijs van nikkel, een belangrijke grondstof voor roestvrijstaal, is sinds een piek in mei sterk gedaald. Als de nikkelprijs daalt, stellen afnemers van roestvrijstaal aankopen uit omdat ze anticiperen op mogelijke verdere prijsdalingen.

Ngotho gaf verder aan ook te zullen kijken naar de ontwikkelingen bij Aperam in Brazilië. De analist wil weten in hoeverre de economische afzwakking van Brazilië van invloed is op Aperam.

Verbetering

Analist Frank Claassen van Rabobank gaf aan voor het derde kwartaal een duidelijke verbetering bij Aperam te verwachten ten opzichte van een jaar eerder. Ten opzichte van het tweede kwartaal zal het bedrijfsresultaat (ebitda) waarschijnlijk lager uitvallen, zoals Aperam al heeft aangegeven. Voor het vierde kwartaal zal Aperam naar verwachting een lagere ebitda voorspellen dan in het derde kwartaal.

Ook Claassen wil graag informatie horen over de invloed van de nikkelprijs. Voor de rest rekent hij niet op veel bijzonderheden bij de cijferpresentatie.