Nieuws/Financieel
889734
Financieel

Hugo Boss verwacht lagere omzetgroei

De Duitse kledingfabrikant Hugo Boss heeft zijn omzetverwachting voor het hele jaar naar beneden bijgesteld. Dat meldde het bedrijf dinsdag. Het modehuis ervaart naar eigen zeggen de gevolgen van tegenvallende resultaten in Europa en onzekere marktomstandigheden in Azië.

Hugo Boss zei eerder dat de omzet dit jaar met dubbele cijfers zou stijgen. Dinsdag bleek dat die verwachting te positief was, gelet op de groei van 6 tot 8 procent die het bedrijf nu voor het hele jaar voorziet.

Ook de prognose voor het operationeel resultaat werd bijgesteld. Hugo Boss denkt nu dat dit resultaat met 5 tot 7 procent zal toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Dat was eerder nog een stijging ,,hoog in de enkele cijfers''.

Positief

Topman Claus-Dietrich Lahrs blijft ondanks de getemperde verwachtingen positief. ,,We hebben er het volste vertrouwen in dat we over het hele jaar winst- en omzetgroei noteren. Daarmee overtreffen we de resultaten in de sector van luxe goederen als geheel."

Hugo Boss meldde tevens dat het in de komende periode 50 nieuwe winkels wil openen. Daarnaast zal het bedrijf fors investeren in de renovatie en uitbreiding van bestaande winkels in eigen beheer.