Nieuws/Financieel
889744
Financieel

Omzet Ordina neemt af

Ordina heeft de omzet in het derde kwartaal zien afnemen. Dat bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht van de onderneming.

Ordina zag de opbrengsten met 4,9 procent afnemen tot 88,2 miljoen euro. Dat kwam met name doordat het aantal grote projecten afneemt, aldus de automatiseerder. Het terugkerende bedrijfsresultaat (ebitda) steeg wel, naar 5,3 miljoen euro. Daarbij was sprake van een marge van 6 procent. Het IT-bedrijf zag de nettoschuldpositie dalen van 18,5 miljoen euro in het derde kwartaal van vorig jaar naar 5,4 miljoen euro.

Topman Stépan Breedveld spreekt van een ,,duidelijk beter resultaat dan vorig jaar''. Hij ging ook in op de berichtgeving over onregelmatigheden bij aanbestedingen, beschuldigingen die het bedrijf ,,uiterst serieus'' neemt. Ordina verwacht het lopende interne onderzoek in het vierde kwartaal van 2014, of uiterlijk in het eerste kwartaal van 2015 af te kunnen ronden.

Vragen

De onderneming heeft een aantal vragen ontvangen van zowel grote als kleine aandeelhouders over de gang van zaken. Daarnaast heeft 1 kleine particuliere aandeelhouder compensatie gevraagd voor de verliezen die geleden zouden zijn door de koersreactie na de Zembla-uitzending, waar de misstanden aan de kaak werden gesteld.

Andere claims zijn er op dit moment niet, en over eventuele financiële gevolgen van de aanbestedingskwestie ,,valt op dit moment geen uitspraak te doen''.

Ordina spreekt geen prognose uit voor de komende periode.