Nieuws/Financieel
889756
Financieel

Neways profiteert van overname BuS

Neways heeft in het derde kwartaal op omzetniveau flink weten te profiteren van de overname van BuS Group. Dat bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht van de producent van elektronische componenten.

De overname stuwde de opbrengsten met 31 procent ten opzichte van een jaar geleden naar 89,9 miljoen euro. Autonoom daalde de omzet echter stevig, met 15 procent naar 58,2 miljoen euro. De autonome omzetdaling heeft een drukkend effect op de winstgevendheid, aldus Neways, dat daarbij geen concreet winstcijfer noemde.

De gecombineerde orderportefeuille is per ultimo september nagenoeg gelijk gebleven. Aan het einde van het jaar zal een geconsolideerd orderportefeuillecijfer worden gepresenteerd.

Sterke schommelingen

Neways, dat geen prognose voor het hele jaar uitsprak, constateerde dat de zogenoemde EMS-markt zich op dit moment nog steeds kenmerkt door sterke schommelingen in de vraag door het jaar heen. Daarbij stellen klanten geplande orders uit en hun productieplanningen vaker en abrupter bij.

Daardoor heeft Neways in het derde kwartaal te maken gehad met een afname van de vraag, vooral vanuit de halfgeleidersector. De gang van zaken zorgde voor een ,,onbalans in de capaciteitsbezetting tussen de diverse Neways-werkmaatschappijen en daarmee druk op de marge''.

BuS Group droeg in het derde kwartaal ,,goed'' bij aan de omzet en resultaten. De ontwikkelingen in de automotive sector, waar BuS Group grotendeels actief in is, waren positief.