Nieuws/Financieel
889764
Financieel

'Kramer verkocht stukken Fugro op last bank'

Oud-topman Gert-Jan Kramer, die onlangs per direct zijn functie als commissaris bij het bedrijf neerlegde, verkocht de afgelopen tijd aandelen Fugro omdat de bank hem dat vroeg. Dat zei hij dinsdag in het Financieele Dagblad (FD).

Hij verdedigt zich volgens de krant daarmee tegen suggesties dat hij door zijn dubbelpositie als grootaandeelhouder en toezichthouder geprofiteerd zou hebben van meer kennis over het bedrijf dan de rest van de markt. Kramer verkocht de afgelopen maanden voor circa 25 miljoen euro aandelen van de bodemonderzoeker.

Discussie

Vorige week stapte Kramer op als commissaris bij Fugro, naar eigen zeggen een persoonlijke beslissing genomen naar aanleiding van de recente discussies over de afbouw van zijn aandelenbelang. ,,Enig debat over de combinatie van mijn aandeelhouderschap en mijn lidmaatschap van de raad van commissarissen is noch in het belang van Fugro, noch van mijzelf'', zei Kramer in een toelichting op zijn besluit. Hij was bestuursvoorzitter van het bedrijf van 1983 tot 2005, en fungeerde sinds 2006 als toezichthouder.