Nieuws/Financieel
889770
Financieel

Weer kleiner verlies voor Esperite

Biotechnologiebedrijf Esperite heeft in het derde kwartaal het operationele verlies iets verkleind in vergelijking met een jaar eerder. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van een tussentijds handelsbericht. Ook in de eerste 6 maanden van het jaar verkleinde het bedrijf al het operationele verlies.

Over de afgelopen 3 maanden was het operationeel verlies van het biotechnologiebedrijf 1 miljoen euro tegenover 1,1 miljoen euro een jaar eerder. Netto liep het verlies wel wat op, van 0,9 miljoen euro naar 1 miljoen euro. De omzet bedroeg 6,7 miljoen euro terwijl dit over dezelfde periode in 2013 nog 6,9 miljoen euro was. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 0,3 miljoen euro negatief.

Besparen

Esperite verwacht in de komende periode nog meer te profiteren van synergievoordelen. In het derde kwartaal wist het concern naar eigen zeggen al 400.000 euro te besparen op de operationele kosten, die nu 4,4 miljoen euro bedroegen.

Het bedrijf meldde eerder dat het zijn onderzoeksactiviteiten uitbreidt. Esperite gaat zich, naast de opslag van stamcellen, bezighouden met onderzoek naar toepassingen voor stamceltechnologie, om te beginnen in de diagnostiek en regeneratieve geneeskunde.