Nieuws/Financieel
893473
Financieel

Ruim helft Imtech-claims uitgeoefend

Slechts iets meer dan de helft van alle Imtech-claims zijn uitgeoefend. Dat meldde de technisch dienstverlener uit Gouda gisteravond.

Het percentage uitgeoefende claims is blijven steken op 51,3 procent. Dat is goed voor bijna 31 miljard aandelen.

De begeleidende banken zijn vanavond direct van start gegaan met de zogeheten rump offering. Daarmee proberen Rabobank, ING, ABN Amro en Commerzbank tot vanavond de resterende 29 miljard stukken te slijten bij institutionele partijen. ,,Een dergelijke proces is gebruikelijk", meldt een woordvoerder van Imtech.

Grootaandeelhouder

Mochten de banken er niet in slagen om de stukken via de rump offering te plaatsen, dan blijven ze er zelf mee zitten. Daarmee zouden de banken automatisch grootaandeelhouder van het concern worden.

Zodra de rump plaatsing is afgerond, bericht Imtech over het uiteindelijke percentage van de claimemissie dat geplaatst is. ,,Naar verwachting zullen wij dit persbericht uiterlijk aanstaande vrijdag voorbeurs publiceren", aldus de zegsvrouw. Voordeel

Imtech heeft nu ook de middelen om een deel van de schulden terug te kopen. Dat levert het concern een voordeel van een kleine 30 miljoen euro op.

,,Aangezien 51,31% van de nieuwe aandelen nu reeds geplaatst is, kunnen wij al bevestigen dat het maximum zijnde 117 miljoen euro tot onze beschikking hebben om schulden terug te kopen tegen een gewogen gemiddelde prijs van ongeveer 79%, zoals op 7 oktober is bekend gemaakt. De samenvoeging van de aandelen, zoals op 7 oktober door de aandeelhoudersvergadering is goedgekeurd, verwachten wij op 27 oktober voorbeurs aan te kondigen, zodat op 28 oktober de samengevoegde aandelen worden verhandeld."Geplaagd

Een claim is goed voor 131 nieuwe aandelen. Imtech gaat de opbrengst van 600 miljoen grotendeels gebruiken om een deel van de schuld van een miljard af te lossen. Het geplaagde bedrijf zet daarmee een reuzestap naar financiële gezondheid.