Nieuws/Financieel
893627
Financieel

Producent Global Hawk verhoogt winstprognose

Het Amerikaanse defensieconcern Northrop Grumman, producent van onder meer de onbemande Global Hawk en de B2-bommenwerper, heeft opnieuw zijn winstverwachting voor heel 2014 verhoogd, dankzij nieuwe contracten van het Amerikaanse leger. Dat maakte Northrop Grumman woensdag bekend.

De winst per aandeel wordt nu geraamd op 9,40 tot 9,50 dollar, terwijl eerder op 9,15 tot 9,35 dollar werd gerekend. In juli schroefde het bedrijf zijn winstverwachting ook al op. Northrop Grumman maakte vorige maand bekend een order te hebben ontvangen van 354 miljoen dollar voor de levering van drie nieuwe Global Hawk-drones en in augustus kreeg het bedrijf een groot legercontract voor het opwaarderen van cybersecurity en inlichtingensystemen.

In het afgelopen kwartaal boekte Northrop Grumman een winst van 473 miljoen dollar (372 miljoen euro) op een omzet van 6 miljard dollar.

General Dynamics

Branchegenoot General Dynamics, producent van onder meer de Abrams-tank en Gulfstream-zakenvliegtuigen, liet woensdag weten dat de winst in het afgelopen kwartaal is uitgekomen op 696 miljoen dollar, tegen 651 miljoen dollar vorig jaar. De omzet bleef vrijwel onveranderd op ruim 7,7 miljard dollar.

Het grootste Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin kwam dinsdag met resultaten naar buiten. Dat bedrijf behaalde afgelopen kwartaal meer winst op een lagere omzet.