Nieuws/Financieel
893632
Financieel

'Omzetgroei Heineken valt tegen'

Heineken heeft een tegenvallend kwartaal achter de rug, waarin de bierverkoop minder hard groeide dan verwacht. Die eensluidende conclusie trokken analisten van Rabobank, ING, KBC en Theodoor Gillissen woensdag.

Analist Joost van Beek van Theodoor Gillissen gaf aan dat een verzwakking ten opzichte van de sterke halfjaarcijfers van de brouwer wel werd verwacht. Vooral in Europa gingen de verkopen vorig kwartaal echter hard achteruit. Zoals verwacht gingen de verkopen in opkomende markten wel sterk vooruit.

Rabobank verwacht verbetering van Heineken in het vierde kwartaal. De bank voorziet geen significante wijzigingen in zijn prognoses voor de resultaten van de brouwer in 2014 en 2015.

Afrika

ING benadrukte onder meer de sterke prestaties van Heineken in Afrika. Daarnaast deed het bedrijf het in de VS beter dan de markt, aldus analist Marco Gulpers. De grootste teleurstelling was volgens hem West-Europa.

Rabobank, ING en KBC hanteren een koopadvies voor het aandeel Heineken, dat door Theodoor Gillissen juist niet wordt aanbevolen. Heineken stond woensdag om 9.40 uur met een verlies van 1,3 procent tot 57,38 euro onderaan de licht positieve AEX-index.