Nieuws/Financieel
893783
Financieel

Shell tekent voor verkoop wingebied Nigeria

Shell heeft samen met partners NAOC en Total getekend voor de verkoop van het wingebied 'Oil Mining Lease (OML) 18' in Nigeria. Daarmee zijn er nu overeenkomsten gesloten voor alle vier de wingebieden die Shell in het land van de hand wil doen. Dat bevestigde een woordvoerder van het bedrijf woensdag na een bericht in The Wall Street Journal, dinsdagavond, dat Shell overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van alle af te stoten onderdelen

De zegsman van Shell voegde daaraan toe dat de transactie rond OML 18 nog voorwaardelijk is en dat er geen garanties zijn dat de deal daadwerkelijk wordt afgerond. Aan de status van de OML's 24, 25 en 29 is niets veranderd. ,,Die transacties vereisen nog goedkeuring.'' Shell wil naast de wingebieden ook de belangrijke pijpleiding Nembe Creek Trunk Line verkopen. Ook hiervoor is een zogeheten 'sale and purchase agreement' getekend, die nog moet worden goedgekeurd.

Shell kampt in de olierijke Nigerdelta al jaren met oliediefstal en lekkages. Het concern richt zich nu op rustiger delen van het land en productie in Nigeriaanse kustwateren.