Nieuws/Financieel
893786
Financieel

'Plussen en minnen bij bericht Arcadis'

Het tussentijdse handelsbericht van Arcadis over het derde kwartaal bevat ,,plussen en minnen''. Dat zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen in een reactie op de update van Arcadis woensdag.

Volgens Van Beek is de autonome omzetdaling van 1 procent een tegenvaller. Dat was te wijten aan Noord-Amerika, waar Arcadis kampt met druk op de omzet. Daar staat tegenover dat de winstmarge zich ,,netjes'' ontwikkelt en het orderboek goed is, aldus de analist.

Arcadis gaf aan voor heel 2014 op een stijging van de netto operationele winst te rekenen met circa 10 procent, waarmee de winstgroei aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 5 tot 10 procent moet uitkomen. Van Beek stelt dat daarmee de vooruitzichten vrijwel onveranderd blijven, omdat de winstgroei voor 4 procent voor rekening komt van de recente overnames van Hyder, Callison en Franz. Volgens Van Beek zullen die acquisities vooral vanaf volgend jaar aan de winst gaan bijdragen.

Kosten

De analist is verder benieuwd naar wat Arcadis te melden heeft over eventuele kosten gerelateerd aan de overnames en de financiering van die acquisities.

Rabobank gaf aan dat de gedaalde autonome omzet teleurstelt en dat de operationele ebita lager is uitgevallen dan verwacht. Verder is de nieuwe outlook exclusief de bijdrage van overnames aan de lage kant van de oude outlook, terwijl Rabo aan de hoge kant zat.

Advies

KBC gaf aan dat de resultaten aan de zwakke kant waren, vooral onder druk van Noord-Amerika, maar wees er wel op dat het sterke orderboek en de recente acquisities de groei in 2015 zullen ondersteunen.

Het advies voor Arcadis bij Theodoor Gilissen is aanbevolen. Rabo hanteert een hold-aanbeveling en bij KBC staat die op accumulate.

Arcadis stond woensdag om 9.41 uur 2 procent lager op 23,89 euro.