Nieuws/Financieel
893839
Financieel

Ook NN: Bod Nutreco ’te laag’

Net als grootaandeelhouder APG heeft nu ook verzekeraar NN zich gekeerd tegen het overnamebod van handelshuis SHV op diervoederproducent Nutreco.

SHV biedt €40 per aandeel, een premie van 42% ten opzichte van de slotkoers van afgelopen vrijdag.

De verzekeraar ziet echter meer langetermijnwaarde: „NN Group is als aandeelhouder van het eerste uur in Nutreco niet onder de indruk van het bod door SHV. Het bod reflecteert onvoldoende de uitstekende langetermijn groeiperspectieven en het margeverbeteringspotentieel.”

NN Group, beter bekend als Nationale-Nederlanden, bezit ongeveer 7,5% van Nutreco’s kapitaal en is aandeelhouder sinds de beursgang in 1997. Toen was het nog onderdeel van ING groep, en kocht het voor 37 gulden per stuk aandelen in.

Eergisteren meldde pensioenbeheerder APG, goed voor bijna 10% van de aandelen, zijn stukken ook niet voor €40 te zullen aanmelden, om dezelfde reden.

SHV wil Nutreco van de beurs halen. Daar heeft het ten minste 95% van de stukken voor nodig. Analisten speculeerden maandag al op de noodzaak van een hoger bod om de grootaandeelhouders over de streep te krijgen.

Lees al het nieuws over beleggingen en beursfondsen in de DFT-nieuwsbrief.