Nieuws/Financieel

HES: laatste handelsdag op 31 oktober

De laatste handelsdag in HES Beheer, dat wordt overgenomen door Hestya Energy, is vrijdag 31 oktober. Dat werd maandag bekendgemaakt. Op 3 november verdwijnt het aandeel van de beurs.

Onlangs bleek al dat Hestya zijn bod op HES gestand deed. Het bedrijf kreeg meer dan 95 procent van alle uitstaande aandelen in handen. Maandag kunnen aandeelhouders voor het laatst hun stukken aanmelden.

De overname van HES ging niet bepaald van een leien dakje. HES liet in november 2013 weten exclusieve onderhandelingen te voeren met Hestya, een proces dat in januari van dit jaar werd verlengd. In februari stapte bestuursvoorzitter van HES Harmen Sliep onverwacht en met onmiddellijke ingang op om 'persoonlijke redenen'. De onderhandelingen gingen door, tot onvrede van het personeel van HES dat in maart protesteerde bij een aantal dochterbedrijven in Amsterdam.

Later in het jaar vroeg de Vereniging van Effectenbezitters HES om meer informatie over het bod van Hestya. Ook vroeg een belegger het College van Beroep voor het bedrijfsleven de goedkeuring van de AFM voor het biedingsbericht van Hestya op te schorten. In de tussentijd werd het bod geformaliseerd en begon de eerste aanmeldingstermijn bij het bod van 43,64 euro (inclusief dividend) per aandeel HES.