Nieuws/Financieel
906649
Financieel

Duits Rocket Internet op 9 oktober naar beurs

De Duitse investeerder Rocket Internet, die geld steekt in beginnende internetondernemingen, gaat op 9 oktober naar de beurs in Frankfurt. De bandbreedte voor de uitgifteprijs is vastgesteld op 35,50 tot 42,50 euro per aandeel. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De opbrengst van de beursgang zou kunnen oplopen tot 1,4 miljard euro. Daarmee kan het de grootste in Duitsland dit jaar worden. Webwinkelbedrijf Zalando, dat ooit met een investering van Rocket Internet op weg werd geholpen, mikt bij zijn beursintroductie volgende week op een opbrengst van ruim een half miljard euro.

Met de opbrengst van de beursgang wil Rocket Internet nieuwe bedrijven helpen opzetten, bestaande startups van financiering voorzien en zijn eigen positie in een aantal meer gevestigde ondernemingen verstevigen. De totale marktwaarde van het bedrijf zou kunnen oplopen tot 6,2 miljard euro.

De intekenperiode waarin beleggers hun belangstelling kenbaar kunnen maken, loopt van 24 september tot en met 7 oktober. Enkele grote investeerders hebben al toegezegd voor 582,5 miljoen euro aan aandelen te kopen. Er worden alleen nieuwe aandelen uitgegeven, de huidige eigenaren behouden hun stukken.