Nieuws/Financieel
906759286
Financieel

Akkoord Senaat VS over steunpakket van $2 biljoen

De Amerikaanse Senator Chuck Schumer

De Amerikaanse Senator Chuck Schumer

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse regering heeft een akkoord bereikt met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar (1850 miljard euro) om het land en de economie te helpen met de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Het akkoord was bereikt na urenlange onderhandelingen tussen de leider van de Democraten in de Senaat, Chuck Schumer, en de minister Steven Mnuchin (Financiën).

De Amerikaanse Senator Chuck Schumer

De Amerikaanse Senator Chuck Schumer

De Senaat zal woensdag over het akkoord stemmen. Het pakket moet vervolgens ook nog langs het Huis van Afgevaardigden, voordat het op het bureau van president Donald Trump belandt. Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, is gedurende de onderhandelingen om advies gevraagd. De Democraten hadden een eerdere versie van het stimuleringspakket maandag geblokkeerd.

De details over het stimuleringspakket zijn nog niet bekendgemaakt. Naar verwachting behelst het onder meer 500 miljard dollar om de hard geraakte sectoren te helpen en een vergelijkbaar bedrag om miljoenen Amerikaanse families te steunen met een direct geldbedrag van 3000 dollar. Ook komt er 350 miljard voor leningen aan kleine bedrijven en 250 miljard voor hulp aan mensen die werkeloos zijn geraakt. Daarnaast gaat er 75 miljard naar de ziekenhuizen.