Nieuws/Financieel
906814
Financieel

'Claim SBM volstrekte verrassing'

De claim die SBM Offshore bij verzekeraars heeft ingediend inzake het problematische Yme-project komt als een volstrekte verrassing. Dat zei analist Dirk Verbiesen van KBC dinsdag in een reactie.

,,Het was een vrij dramatisch project, los van de bouwkosten was er natuurlijk ook een schikking. Dit zou een welkome compensatie zijn'', zo voegde hij toe.

SBM Offshore claimt in totaal 1,3 miljard dollar, dat bij een eventuele uitkering gedeeld zal worden met Talisman Energy. Verbiesen, met een buy-advies op SBM, rekende voor dat er dan een eenmalig effect zou zijn van 2,40 euro per aandeel voor SBM Offshore. ,,Dat is een substantieel bedrag en een mooie en welkome meevaller.''

Claimtraject

Verbiesen kon niet inschatten hoe lang het claimtraject zal duren en in hoeverre SBM Offshore kans loopt om het geclaimde bedrag binnen te halen. ,,Daar heb ik geen beeld van'', zo gaf hij aan.

SBM Offshore noteerde dinsdag, na eerder op verlies te hebben gestaan, omstreeks 14.45 uur een plus van 1,3 procent op 11,07 euro.