Nieuws/Financieel
906855
Financieel

Delta Lloyd haalt nieuwe topman bij ING

Verzekeraar Delta Lloyd wil Hans van der Noordaa benoemen als nieuwe topman. De 53-jarige Van der Noordaa is nu nog bestuurslid bij ING Bank.

Dat maakte Delta Lloyd dinsdagochtend bekend. Van der Noordaa zal Niek Hoek opvolgen, die per 1 januari 2015 de voorzittershamer neerlegt. Hoek gaat in juli volgend jaar met pensioen.

De benoeming van Van der Noordaa wordt op 12 november voorgelegd in een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Toezichthouders De Nederlandsche Bank en Autoriteit Financiële Markten hebben ingestemd met de benoeming.

Beloning 5% lager

De nieuwe Delta Lloyd-topman krijgt een vast salaris van €950.000. Volgens de verzekeraar ligt zijn maximale totale beloning 5% lager dan die van Niek Hoek.

Het variabele deel van het salaris van Van der Noordaa zal volledig in aandelen worden uitgekeerd, met een lock-up-periode van twee tot vier jaar waarin de stukken niet verhandeld mogen worden.

Bestuurskunde

Van der Noordaa, die bestuurskunde studeerde aan de Technische Universiteit Twente, begon zijn loopbaan bij de NMB. In 1991 kwam hij in dienst van ING, waar hij functies bekleedde op onder meer het gebied van marketing en strategie.

Van der Noordaa is momenteel lid van de raad van bestuur van ING Bank en topman van de divisie retail banking Benelux.