Nieuws/Financieel
906857
Financieel

Belegger is overtuigd: AEX stijgt door

DFT Online Seminar: top 10 meest kansrijke beleggingen

Rond 80% van de beleggers verwacht dat de AEX dit jaar boven de 400 punten blijft en bovendien veel verder zal stijgen.

Dat bleek donderdagavond uit de reacties van deelnemende beleggers aan het goed bezochte gratis online seminar op DFT.nl met Saxo Bank. De Deense bank presenteerde er zijn top 10 met meest veelbelovende beleggingen voor de rest van 2014.

Kijk hier het online seminar terug.

Van alle beleggers zag 57% de AEX dit jaar tussen de 400 en 425 punten eindigen. Nog eens 23% was veel optimistsicher en verwachtte dat de belangrijkste Amsterdamse graadmeter tot boven de 425 punten gaat doorstoten. Een veel kleinere groep, 16% zag de AEX tussen 375 en 400 punten eindigen.

Herstel

Sybren van der Hijden, senior trader & analist bij de Deense bank noemde in het seminar toch enkele risico's die zo'n opmars van de AEX kunnen tegenwerken. Hij wees op het scenario van de triple dip, nu Duitsland opnieuw een macro-economische groeivertraging doormaakt.

Van der Hijden tipte in de Saxo Bank-beloftenlijst met tien aandelen bijvoorbeeld ArcelorMittal als sterk fonds, hoewel het al enige tijd teleurstelt als grootste staalbedrijf ter wereld met een schuld van €17 miljard en tanende winst. Maar de markt is goed en het bedrijf heeft maatregelen getroffen om financieel gezonder te opereren. ,,Daar moet op een gegeven moment herstel in komen'', aldus Van der Hijden tijdens het seminar gepresenteerd door voormalig DFT-coördinator Dick Hussaarts.