Nieuws/Financieel
906972505
Financieel

Elon Musk wil Twitter toch kopen voor $44 miljard

Tesla-topman Elon Musk.

Tesla-topman Elon Musk.

AUSTIN (ANP) - Tesla-topman Elon Musk is nu toch bereid Twitter te kopen voor dezelfde prijs die hij eerder had geboden. De miljardair heeft dat in een brief aan het bestuur van Twitter aangegeven, zo heeft hij bevestigd na eerdere berichtgeving door persbureau Bloomberg.

Tesla-topman Elon Musk.

Tesla-topman Elon Musk.

Musk had in april een bod gedaan op Twitter van $44 miljard, maar kreeg later spijt en besloot in juli dat hij van die deal af wilde zien. Volgens hem zijn er veel minder menselijke gebruikers van de berichtendienst dan Twitter beweert en veel meer geautomatiseerde accounts of bots.

Waarom Musk nu opeens weer verder wil met de deal, wordt niet direct duidelijk uit documenten die zijn ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Waarschijnlijk wil hij met zijn ommezwaai een gevecht in de rechtszaal over Twitter vermijden.

Juridische strijd

Sinds zijn eerdere terugtrekking voerden Twitter en Musk namelijk een juridische strijd waarbij het socialemediabedrijf de rijkste man ter wereld aan de overeenkomst probeerde te houden. Die zaak zou deze maand dienen in een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware. Naar verluidt dachten de advocaten van Musk dat hij die zaak mogelijk zou gaan verliezen.

Beleggers reageerden niettemin enthousiast op het bericht over de hernieuwde belangstelling van Musk Het aandeel Twitter schoot dinsdag met bijna 13% omhoog. Mede vanwege die forse koerssprong en het feit dat die gebaseerd is op onbevestigde berichten, werd de handel in het aandeel Twitter op Wall Street stilgelegd. Na de bevestiging van het nieuws door Musk werd de handel hervat en steeg het aandeel Twitter met 22%.