Nieuws/Financieel
907032
Financieel

Feestend naar 499?

De AEX sloot vorige week door dikke vingers boven de 425 punten. Oftewel het hoogste niveau van het jaar en dat smaakt naar meer. De DAX heeft het daarentegen lastig en blijft steken onder de belangrijke 10.000 punten grens. Vandaag is de Japanse beurs gesloten en vannacht zagen we al wat PMI cijfers uit China.

Vanaf negen uur zijn deze cijfers uit Frankrijk en Duitsland en uit geheel Europa beschikbaar. Ook op Wall Street staat er een aantal gegevens met betrekking tot de inflatie op de agenda. Laten we maar eens kijken of het prijspeil door alle stimulatie ook in de reële markt stijgt en niet alleen op de aandelenmarkten.

Alibaba, referendum en hogere koersen

De beursgang van Alibaba ging eigenlijk volgens het boekje, of eigenlijk via bookbuilding. De koers werd voor opening mooi hoger gezet door de gewillige, hebberige belegger. Uiteindelijk sloot de koers boven de introductieprijs en dat is een reële prijs te noemen. Het referendum in Schotland viel eigenlijk ook uit zoals eerder verwacht.

Alibaba

Nog een aantal verwachtingen en feitjes op een rijtje

  • Wij verwachten een omzet groei van 40% dit jaar
  • De Chinese consument zal zichzelf transformeren naar een volwassen consument
  • In 2016 zullen er 790 miljoen internetgebruikers zijn
  • Er is een internet penetratie van 46 procent in China ten opzichte van 82 procent in Amerika
  • Alibaba levert meer producten af dan Amazon en Ebay bij elkaar
  • 2 % van China’s BNP gaat via Alibaba

Hogere koersen

De hogere koersen zijn dan ook een logisch gevolg van deze positieve nieuwsberichten. De vraag is alleen of we niet te positief zijn met zijn allen. Wij verwachten bij een slot van de AEX boven de 425 punten aan het einde van de maand en een opening erboven in de nieuwe maand opwaarts potentieel richting de 499 punten.

Edelmetalen eruit aandelen er (extra) bij

Misschien ten overvloede, maar hier nogmaals de belangrijkste grafiek voor de Nederlandse belegger. Let op de lijn. Een doorbraak zorgt voor nieuw elan en nieuwe kansen. Uiteraard zullen wij bij een slot onder de 425 punten een nieuw scenario presenteren.