Nieuws/Financieel
908237
Financieel

Beursgang Alibaba maakt rijken nog rijker

De 400 rijkste mensen ter wereld hebben hun gezamenlijke vermogen deze week met 6,5 miljard dollar zien stijgen na de spectaculaire beursgang van internetgigant Alibaba. Het vermogen van Jack Ma, Alibaba's oprichter en China's rijkste persoon, steeg tot 26,5 miljard dollar. Van de Aziatische miljardairs is alleen ondernemer Li Ka-Shing uit Hongkong rijker, volgens de Bloomberg Billionaires Index.

De koers van het Chinese e-commercebedrijf sloot vrijdag op Wall Street 38 procent hoger op 93,89 dollar. Met een minimale opbrengst van bijna 22 miljard dollar was de beursgang van Alibaba de grootste ooit in de VS.

Alibaba profiteerde sinds de oprichting in 1999 van China's ontluikende consumentenklasse. Inmiddels domineert het bedrijf de e-commerce-industrie in het land met 1,36 miljard mensen. Volgens de huidige beurskoers is Alibaba nu 231 miljard dollar waard, waardoor het groter is dan Amazon en eBay samen.

Het bedrijf beheert een netwerk van Chinese internetmarktplaatsen voor de zakelijke en de consumentenmarkt en realiseerde vorig kwartaal een omzet van circa 2,5 miljard dollar.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop