Nieuws/Financieel
910638152
Financieel

Wall Street begint met kleine minnen

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine minnen aan de handel begonnen. De aandacht op Wall Street gaat onder meer uit naar de politieke spanningen. President Donald Trump heeft op het laatste moment een militaire aanval op Iran afgeblazen. Hij vond dat zo'n aanval niet ,,in verhouding zou staan'' tot het neerschieten van een onbemande Amerikaanse drone door Iran eerder deze week.

De Dow-Jonesindex opende 0,1 procent lager op op 26.739 punten. De brede S&P 500 noteerde kort na de openingsbel ook 0,1 procent in de min, op 2950 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,3 procent tot 8030 punten.

Bedrijven in de luchtvaartsector staan in de schijnwerpers. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA vaardigde een verbod uit voor de burgerluchtvaart boven een deel van het Iraanse luchtruim. American Airlines (min 0,2 procent) en Delta Air Lines (min 0,3 procent) mijden voortaan de Straat van Hormuz en de Golf van Oman. United Airlines (min 0,4 procent) staakte zijn vluchten tussen New York en Mumbai.

Ook de handelsoorlog blijft de gemoederen bezighouden. Techreus Apple waarschuwde dat het verder ophogen van importtarieven op Chinese goederen zijn concurrentiepositie wereldwijd onder druk zet. De iPhone-maker zakte op de beurs met 0,6 procent. Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping reizen volgende week af naar de G20-top in Japan. Ze kunnen daar nog altijd tot een handelsakkoord komen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop