Nieuws/Financieel
910860
Financieel

'AB Inbev praat met banken over SABMiller'

Bierbrouwer Anheuser-Busch Inbev praat met met banken over de financiering van een mogelijk bod op branchegenoot SABMiller. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) maandag op gezag van een bron die bekend is met de situatie.

Op een fusie van de twee grootste bierconcerns ter wereld wordt al jaren gespeculeerd. Marktleider AB Inbev zou nog niet in gesprek zijn met nummer twee SABMiller, maar zich al wel willen verzekeren van de kredietlijnen die nodig zijn voor wat een deal ter waarde van zo'n 75 miljard pond (94 miljard euro) zou kunnen worden.

Zondag werd al bekend dat SABMiller de Nederlandse concurrent Heineken heeft benaderd met een overnamevoorstel. De familie Heineken, die de meerderheid van de aandelen controleert, wenst evenwel niet mee te werken aan die vlucht naar voren.

Verhoogd bod

De WSJ wist, eveneens op gezag van een ingewijde, te melden dat SABMiller zich door de afwijzing van Heineken niet uit het veld laat slaan. Een verhoogd bod behoort tot de mogelijkheden, aldus de zakenkrant.

AB Inbev, bekend van merken als Hertog Jan, Hoegaarden, Leffe en Jupiler, was vorig jaar veruit de grootste bierbrouwer ter wereld met een marktaandeel van een kleine 20 procent. Grolsch-eigenaar SABMiller en Heineken volgden met marktaandelen van respectievelijk 9,6 en 9,3 procent.