Nieuws/Financieel
911889
Financieel

’Lichten springen weer op groen voor aandelen’

Na de bescheiden correctie van de koersen eerder deze week onder meer vanwege de onrust over een mogelijke Schotse onafhankelijkheid zal de opgaande lijn weer worden hervat. Althans dat verwacht een kleine meerderheid van deelnemers aan een poll van DFT.nl.

De AEX bereikte eind vorige week nog een nieuwe top in zes jaar geholpen door de nieuwe steunacties van de Europese centrale bank, maar moest in de afgelopen dagen wat terrein prijsgeven.  

Ruim 40% van de poll-deelnemers meent dat aandelen weer in het gevlij zullen komen doordat er nog steeds geen andere alternatieven zijn om een behoorlijk rendement te behalen. Iets meer dan 10% gaat er van uit dat het nieuwe monetaire geschut van de ECB een bodem onder de markt heeft gelegd.

Het aantal pessimisten is met 44% van de stemmenook goed vertegenwoordigd . Zij wijzen er ondanks de steunmaatregelen van de ECB een nieuwe recessie in de EU niet is te voorkomen.

Wilt u weten welke sector u dient te vermijden in Europa, welke aandelen  technisch gezien erg interessant en in welke Europese index u u long en welke short moet gaan. Volg dan vanavond om 20.00 het DFT Online Seminar. Klik hier om in te schrijven.