Nieuws/Financieel
911910
Financieel

Lavide treft nieuwe schikking met Mieger

Lavide Holding, de lege beurshuls die is overgebleven na de verkoop van Qurius, heeft een nieuwe schikking getroffen met de curator van Mieger. Die zal op 15 mei tijdens de aandeelhoudersvergadering worden voorgesteld, zo meldde Lavide donderdag,

De schikking moet een einde maken aan een uit 2006 daterend conflict tussen Qurius en Mieger over een earn-out-regeling. Mieger ging in 2006 failliet, maar de curator procedeerde verder. Een eerdere schikking werd door de aandeelhouders van Lavide verworpen.

Als de aandeelhouders nu wel akkoord gaan, kan de curator van Mieger in totaal 1,15 miljoen aandelen verkrijgen, wat neerkomt op een belang van 66,67 procent. Uitgifte geschiedt tegen een uitoefenprijs van 2 euro per aandeel.

Achtergestelde lening

Verder betaalt Lavide een bedrag van 75.000 euro aan de curator, en daarnaast een bedrag van 100.000 euro dat echter als achtergestelde lening binnen Lavide blijft. De lening blijft achtergesteld zolang het eigen vermogen onder de 350.000 euro blijft.

De heer J.T. Krijgsman wordt voorgedragen als commissaris, en zal de tijdelijke functie van gedelegeerd bestuurder overnemen. De curator zal zich inspannen om te bezien of hij initiatieven kan vinden of ontplooien, die waarde genereren voor Lavide.

De curator van Mieger heeft Lavide verder laten weten dat de advocaat van de curator van Mieger - de heer De Gier - deze vordering volledig zal overnemen, via de door hem gecontroleerde investeringsvennootschap Farsa Investments BV.