Nieuws/Financieel
911911
Financieel

Aandeelhouders Lavide keuren schikking goed

Aandeelhouders van Lavide Holding, het voormalige Qurius, hebben de schikking tussen het bedrijf en Mieger Adviesbureau goedgekeurd. Dat bleek donderdag.

De schikking maakt een einde aan een uit 2006 daterend conflict tussen Qurius en Mieger over een earn-outregeling. Mieger ging in 2006 failliet maar de curator, Adriaan de Gier, procedeerde verder. Een eerdere schikking werd door de aandeelhouders van Lavide verworpen.

Nu de aandeelhouders akkoord gaan, kan De Gier in totaal 1,15 miljoen aandelen verkrijgen, wat neerkomt op een belang van 66,67 procent. Uitgifte geschiedt tegen een uitoefenprijs van 2 euro per aandeel.

Lening

Verder betaalt Lavide een bedrag van 75.000 euro aan de curator, en daarnaast een bedrag van 100.000 euro dat echter als achtergestelde lening binnen Lavide blijft. De lening blijft achtergesteld zolang het eigen vermogen lager dan 350.000 euro blijft.

Lavide zal in de komende periode de opties voor het beursfonds blijven onderzoeken en mikt op een reverse listing. Naar verluidt wordt CS Factoring van Dirk Scheringa de invulling van de lege huls. Scheringa heeft daarover al een principe-afspraak bereikt met De Gier.