Nieuws/Financieel
911973
Financieel

Kom naar het Live DFT Debat op maandag 22 september!

Hans de Boer (VNO-NCW), Bas Jacobs (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Alexander Pechtold (D66) gaan in debat over de stand van ondernemend Nederland. U kunt hierbij zijn. Kom maandagavond 22 september naar De Telegraaf en discussieer mee!

De Nederlandse economie komt maar moeizaam op gang. Ondernemers hebben het zwaar. Wat doet het kabinet hieraan? Komen de regering en de drie steunende oppositiepartijen op Prinsjesdag met de juiste plannen? Moet er meer lastenverlichting komen? Hoe krijgen we de werkloosheid omlaag? Die vragen staan centraal tijdens het DFT Debat op maandagavond 22 september, georganiseerd door De Financiële Telegraaf. Het debat wordt gehouden bij De Telegraaf te Amsterdam.

Klik hier om u aan te melden

 

Programma

18:30 uur Ontvangst

19:00 uur Aanvang debat

19:45 uur Column Paul Jansen

20:30 uur Einde debat, aanvang borrel

Een gedeelte van het DFT debat wordt opgenomen voor op de website, na deze opname kunt u de experts vertellen wat u er zèlf van vindt!

 

Sprekers

Alexander Pechtold (D66)

De fractievoorzitter van D66 noemt ondernemerschap ‘de motor van de economie’. Pechtold vindt dat zij de ruimte moeten krijgen en pleit onder meer voor een hervorming van de arbeidsmarkt.  

Bas Jacobs (Erasmus Universiteit Rotterdam)‘De Nederlandse economie kan alleen herstellen als de overheid niet te hard bezuinigt,’ zo meent Jacobs. De econoom noemt de werkloosheid een van de grootste problemen van deze crisis. 

Hans de Boer (VNO-NCW)‘Ondernemerschap is je nek uitsteken,’ aldus Hans de boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Hij pleit voor soberder cao’s en voor een aanpassing van het belastingstelsel. De Boer mist ambitie in Nederland. 

Paul Jansen (De Telegraaf)Paul Jansen is een van de best ingevoerde journalisten van het Binnenhof. Tijdens de debatavond zal Jansen een prikkelende column verzorgen over het ondernemersklimaat in Nederland en de rol hierin van politiek Den Haag.  

Moderator

Martin Visser, columnist/verslaggever van De Financiële Telegraaf, leidt het debat. Het publiek krijgt deze avond de ruimte om vragen te stellen en mee te discussiëren. Tijdens de netwerkborrel kunt u over het debat napraten.

 

Presentator

Maarten Steendam is vaste presentator van de TV-nieuwsbulletins van De Telegraaf. Ook schuift hij regelmatig bij DFT TV aan om met experts en verslaggevers over een breed scala aan financiële onderwerpen te praten.

 

 

Locatie

Wij verwelkomen u graag bij De Telegraaf, Basisweg 30, Amsterdam.Wegens wegwerkzaamheden moet er een alternatieve route worden genomen. Neem op de ring van Amsterdam S103. De Telegraaf beschikt over een gratis parkeerterrein aan de achterzijde. Klik hier voor de routebeschrijving.

Vragen

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Willemijn Herfkens, Projectmanager evenementen, De Financiële Telegraaf, w.herfkens@telegraaf.nl.