Nieuws/Financieel
912229
Financieel

Hoe laat is het Iwatch?

De AEX en de DAX en ook Wall Street haperen. Het wachten is op een nieuwe stimulans afkomstig van de markt. Gaat de introductie van de nieuwe Iwatch hiervoor zorgen, of gaat de deze nieuwe gadget samen met de beursgang van Alibaba de geschiedenis in als het hoogste niveau in decennia? Deze vraag is lastig te beantwoorden. Boven de 425 in de AEX zien we zoals bekend weer volop kansen. Let vandaag ook op de bouwbedrijven. De topman van Ballast Nedam geeft aan een consolidatieslag te verwachten.

De Nederlandse beurs eindigde uiteindelijk onder de 420 punten. Bedrijvencijfers zijn er pas weer over en kleine maand en voor vandaag staat er niet heel veel op de agenda. In Duitsland komt de consumptieprijsindex voor augustus naar buiten. In Frankrijk zal de consumptieprijsindex over dezelfde maand worden gepubliceerd.

Daarnaast hebben we om 14.30 weer Jobless Claims uit Amerika en om 20:00 in de avond het financieringssaldo over de maand augustus. Morgen zal wederom het consumentenvertrouwen in Amerika de stemming onder de Amerikanen peilen. Blijft de motor van de Amerikaanse economie vertrouwen houden in een verder herstel van de grootste economie ter wereld?

Eurodollar en de edelmetalen

Wij noemden eerder een niveau van 1.28 voor de Eurodollar naar het einde van het jaar toe. We zien dit op dit moment al op de borden staan. Deze trend lijkt zich met het huidige monetaire beleid van de FED en de ECB verder door te zetten. Dit betekent ook dat Zilver en Goud verder onder druk blijven staan de komende periode.

Succesvol beleggen 10 gouden regels

Als belegger heb je in deze markten te maken met verschillende aspecten van de markt. Er ontstaat hier en daar hoogtevrees, maar tevens bestaat de angst om de rally verder omhoog te missen. Wij zetten de eerste vijf gouden regels vandaag op een rijtje. Volgende week volgen er dan nog vijf. Als belegger kun je hier je voordeel mee doen:

  1. Plan your trade & trade your plan, het begint altijd met een goed plan
  2. Werk met een stoploss en een take profit
  3. Probeer emotie uit te schakelen en rationeel te handelen
  4. Ga niet vlak voor of vlak na belangrijke cijfers in een positie
  5. Niet een verliesgevende positie vergroten door te ‘middelen’