Nieuws/Financieel
912235
Financieel

Aanmeldingstermijn bod Ziggo verlengd

Liberty Global heeft de termijn waarop aandeelhouders van Ziggo hun aandelen kunnen aanmelden verlengd. Dat maakte het moederbedrijf van UPC donderdag bekend.

De termijn loopt nu tot en met 4 november. Het bedrijf verlengt de periode, die eerder liep tot en met 10 september, in afwachting van goedkeuring voor de overname door de Europese Commissie.

Liberty Global meldde in januari Ziggo te willen overnemen. Die overname, waarbij Ziggo en UPC worden samengebracht onder de merknaam Ziggo, moet echter nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Die gaf onlangs aan uiterlijk 3 november een oordeel te zullen vellen.

Hoewel de twee bedrijven in verschillende regio's in Nederland actief zijn en geen overlap hebben, vreest de Europese Commissie dat de beoogde combinatie van de twee kabelmaatschappijen een te sterke positie krijgt op de telecom- en televisiemarkt. Om toch toestemming te krijgen voor de overname heeft Liberty Global een aantal toezeggingen gedaan die de zorgen in Brussel over de gevolgen voor de concurrentie in Nederland moeten wegnemen. Details daarover zijn niet naar buiten gebracht.