Nieuws/Financieel
912888
Financieel

’Valutaire rugwind met name gunstig voor Aegon en Unilever’

De stevige verzwakking van de euro geeft aan de resultaten van diverse beursgenoteerde bedrijven in de Benelux een extra steuntje in de rug. Bij de hoofdfondsen plukken vooral Aegon en Unilever de vruchten van de valutaire rugwind. Dat stellen analisten van de Rabobank.

De euro vervolgde recent de weg verder omlaag dankzij de nieuwe steunacties van de ECB afgelopen week en belandde op het  laagste niveau in veertien maanden. Volgens de analisten zal de valutaire ommezwaai een positieve impuls geven aan de opbrengsten van diverse bedrijven in de tweede helft van 2014 en het eerste helft van volgend jaar.

Aegon dat 70% van zijn inkomsten uit Amerika haalt en zijn valutarisico niet afdekt, zal zijn opbrengsten direct zien toenemen door de goedkopere euro, menen de analisten

In de AEX had Unilever in de eerste helft van 2014 het meeste last van de dure euro. De Rabo-analisten voorzien dat vooral het operationeel resultaat een sterke verbetering zou moeten laten zien dankzij de terugval van de Europese munt.