Nieuws/Financieel
912914
Financieel

Woensdag weer pilotenstaking bij Lufthansa

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa krijgt woensdag tussen 10.00 en 18.00 uur opnieuw te maken met een werkonderbreking door piloten. Dat maakte de vliegeniersvakbond Vereinigung Cockpit dinsdag bekend. De piloten verzetten zich tegen besparingsmaatregelen, waaronder een verhoging van de leeftijd waarop zij met vervroegd pensioen mogen.

Het is de derde staking in amper 2 weken tijd. Ditmaal worden vluchten van en naar de internationale luchthaven Franz Joseph Strauss in München getroffen. Eind augustus legden piloten van budgetdochter Germanwings het werk neer, vorige week waren de korte en middellange vluchten van Lufthansa zelf aan de beurt. Tienduizenden reizigers hadden last van die acties.

Ook bij concurrent Air France dreigen piloten het werk neer te leggen uit protest tegen nieuwe reorganisatieplannen van moederconcern Air France-KLM, waarover donderdag meer duidelijkheid wordt verwacht. De zustermaatschappij van KLM liet dinsdag weten nog altijd met de vakbonden in gesprek te zijn. Passagiers die voor de periode van 15 tot en met 22 september een reis hebben geboekt, kunnen die op voorhand gratis uitstellen of omboeken.