Nieuws/Financieel
913183
Financieel

420-425 en dan?

De AEX is een out performer de afgelopen weken. Met grote snelheid zoekt de index haar oude toppen op. Wij verwachten de komende periode dan ook behoorlijk wat weerstand in de markt. Hierboven lijken zich enorme kansen voor te doen. De aankomende beursweek is er een aantal zaken waar we extra op moeten letten: De introductie van de nieuwe Iphone, de roadshow van Alibaba en de mogelijke afscheiding van Schotland zullen de agenda kleur geven.

Vandaag hebben we te maken met de industriële productie uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De gemiddelde werkeloosheid in Europa. In Amerika komt de Job Openings and Labor Turnover Survey naar buiten.

AEX de laatste 20 jaar

Eerder hebben we deze grafiek al voorbij zien komen. Het is een grafiek met waarde, die de waan van de dag uitsluit. Het verkoopsignaal in 2007 is eigenlijk achteraf pas goed te zien. Nu kunnen we wel met enige zekerheid zeggen dat dit niveau belangrijk is voor de komende maanden/ jaren. Het is dan ook uitermate spannend. Eigenlijk geldt ook hier weer: spreiding lijkt de beste optie.

Zilver en Goud, Eurodollar en GPB

Misschien wat saai, maar aangezien Zilver en Goud niet verder weg zakken in deze markt blijven ze een prima reddingsboei bij terugkerende onrust op de markten. De Eurodollar lijkt de beweging richting de 1,20 nieuw elan te hebben gegeven. Hogere niveaus van de Euro ten opzichte van de Dollar zorgen dan ook voor nieuwe shortkansen. De GBP zal de komende twee weken verder onder druk komen als de Schotse onafhankelijkheid werkelijkheid gaat worden.

Is de tijd aangebroken voor 3D printers?

3D systems is samen met bedrijven als The Xone en Voxeljet een bedrijf dat stappen maakt richting massa productie voor de consument. Uiteraard is dit een hele volatiele business. Bij elke industrie die in de kinderschoenen staat, zien we opstartproblemen ontstaan. Kijken we bijvoorbeeld naar de koersontwikkeling van 3D systems dan zien we een top van bijna 100 Dollar eind vorig jaar. Vandaag de dag staat dit aandeel nipt boven de 50 Dollar.

 

Meer dan 50% van de omzet wordt behaald in Amerika, waar deze 3D producent haar hoofdkantoor heeft in Rock Hill, South Carolina. Het Amerikaanse bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het produceren van 3D printers, print materialen en onderdelen.

Inmiddels is 3D systems een meer volwassen speler in de industrie en wij geven deze dan ook de meeste kans van slagen. Dit thema past eigenlijk wel in elke korte of wat langere termijn portefeuille.