Nieuws/Financieel
913470
Financieel

Kleine winst voor Japanse beurs

De effectenbeurs in Tokio is maandag met een kleine winst geëindigd. De markt verwerkte een sterker dan verwachte stijging van de Chinese export en een onverwachte daling van de import in China. Ook bleek dat de Japanse economie in het tweede kwartaal sterker is gekrompen dan eerder werd gedacht. De Nikkei sloot 0,2 procent in de plus op 15.705,11 punten.

Bij de bedrijven klom Softbank 2,1 procent. Het Japanse telecomconcern profiteerde van het nieuws dat het Chinese internetbedrijf Alibaba met zijn beursgang in New York een bedrag tot 21,1 miljard dollar (16,3 miljard euro) wil ophalen. Het zou daarmee gaan om de grootste beursgang ooit in de Verenigde Staten. Softbank heeft een belang van meer dan 30 procent in Alibaba.

De andere belangrijke aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten maandag overwegend verliezen zien. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde 0,2 procent lager in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,3 procent. De handel verliep relatief rustig aangezien de beurzen in China, Taiwan en Zuid-Korea gesloten bleven vanwege een feestdag.