Nieuws/Financieel
914441851
Financieel

Altice Europe tevreden over resultaten tweede kwartaal

PARIJS (AFN) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft in het tweede kwartaal naar eigen zeggen sterk gepresteerd ondanks de coronacrisis. Volgens oprichter grootaandeelhouder Patrick Drahi lukte het om de groei van de belangrijkste telecom-activiteiten in thuismarkt Frankrijk op peil te houden. Wel drukte de crisis op de inkomsten uit internationale roaming, omdat er amper nog verre reizen werden ondernomen door mensen. Ook waren de marges op de verkoop van bepaalde apparatuur lager.

De totale opbrengsten bedroegen 3,5 miljard euro, ruim 1 procent minder dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Maar als de activiteiten op het vlak van apparatuur en roaming niet meegeteld worden, was sprake van meer dan 4 procent groei. Het geschoonde bedrijfsresultaat (ebitda) steeg daarbij een fractie tot 1,4 miljard euro.

"Al met al hebben we in het tweede kwartaal een sterke prestatie neergezet", vindt Drahi. Altice Europe bevestigt zijn eerder naar buiten gebrachte financiële prognoses voor heel 2020. Het concern blijft zich voorlopig richten op het afbouwen van schulden. Dat doet de onderneming onder meer door erg te letten op de winstgevendheid en de kasstroom.