Nieuws/Financieel

’Paar vraagtekens na cijfers Arcadis’

De resultaten van advies- en ingenieursbureau Arcadis waren goeddeels in lijn der verwachting. Toch riep de handelsupdate vragen op, zo oordeelden analisten van ING in een rapport.

ING wees onder meer op de miljoenen die zoals afgesproken vanuit Qatar zijn overgemaakt. Deze mijlpaalbetalingen zijn volgens ING niet terug te zien in de cijfers over de betaaltermijnen op kwartaalbasis.

Verder is ING nog niet overtuigd van de investering van 20 miljoen euro in een energieproject in Brazilië. Op basis van duurzaamheid volgens de bank een goed idee, maar economisch gezien heeft ING zijn twijfels, aangezien de productielocatie al geruime tijd in de etalage staat.

De marktkenners kijken reikhalzend uit naar de strategie-update volgende maand. De bank verwacht dat Arcadis daar onder meer stappen aankondigt waarmee het bedrijf de winstgevendheid, maar vooral ook de voorspelbaarheid kan verbeteren.

ING handhaafde zijn koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 21 euro. Het aandeel noteerde woensdag na ongeveer een uur handelen 1,6 procent hoger op 18,44 euro.

Lees meer over