Nieuws/Financieel
919704
Financieel

Nedsense ziet verlies verder oplopen

Softwarebedrijf Nedsense heeft in het eerste halfjaar van 2014 zijn nettoverlies verder zien oplopen. Ook de omzet van het concern bleef iets achter in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte Nedsense vrijdag bekend.

De omzet over de eerste 6 maanden kwam uit op bijna 4,4 miljoen euro, tegen 4,5 miljoen euro in 2013. Het nettoverlies bedroeg 1,1 miljoen euro, tegen 871.000 euro in het voorgaande jaar. Exclusief het onlangs verkochte onderdeel NedGraphics kwam de omzet uit op 271.000 euro, tegenover 277.000 euro een jaar eerder.

Het negatieve resultaat kwam volgens Nedsense vooral door een operationeel verlies van 683.000 euro bij de Loft-divisie, onder meer door dalende verkoop in combinatie met hogere afschrijvingskosten. De brutowinst bij Loft kelderde met 26 procent. Bij de afdeling NedGraphics nam de brutowinst met 2 procent af.

Veelbelovende pijplijn

Nedsense verwacht dat de omzet in de tweede helft van dit jaar aantrekt, vooral dankzij de veelbelovende pijplijn bij Loft. De omzet van dat onderdeel komt dit jaar naar verwachting hoger uit dan in 2013.

Het bedrijf meldde eerder deze week al dat het zijn onderdeel NedGraphics verkoopt. De verkoop is volgens NedSense in lijn met de strategie van de onderneming om zich volledig te richten op zijn producten Loft en Loft Real Estate. De opbrengst zal worden gebruikt om daarin te investeren en om de schuld terug te dringen.