Nieuws/Financieel
922306
Financieel

Directeur Van der Meijs vertrekt bij De Hypotheker

Intermediair De Hypotheker gaat de ingezette koers aanscherpen en wil haar marktaandeel vergroten. Daarbij past een nieuwe directeur, meent Blauwtrust Groep. Paul van der Meijs, sinds begin 2011 directievoorzitter vertrekt per 1 september.

De bekende adviesketen De Hypotheker gaat een scherpere koers varen. Daarbij komt nog meer aandacht voor het online bereiken van klanten. Ook het marktaandeel van 10% op hypotheekadvies kan nog verder uitgebouwd worden.

 

Nieuwe wedstrijd, nieuwe directeur

Dat blijkt uit een verklaring van Blauwtrust Groep, de holding waar De Hypotheker onder valt. Volgens Arjan Bons, CEO van Blauwtrust Groep, heeft Van der Meijs de keten door een uitdagende fase geloodst. Sinds begin 2013 moet hypotheekadvies direct betaald worden in plaats van via een provisie in de hypotheek. Ook raakte de huizenmarkt in een diep dal. Verkoopprijzen daalden met bijna een kwart en het aantal verkopen liep met bijna eenderde terug.

Bons stelt dat De Hypotheker nu een 'nieuwe wedstrijd' ingaat en dat dit een natuurlijk moment is om van voorzitter te wisselen. Volgens Bons gaan De Hypotheker en Van der Meijs in goed overleg uit elkaar. Van der Meijs heeft nog geen nieuwe baan. "Toen we besloten dat het beter was uit elkaar te gaan, leek het ons goed om dit al per 1 september te doen, ondanks dat er nog geen opvolger is." Volgens Bons gaat hij eerst rust nemen met een kleine sabbatical.

 

Bons neemt de honneurs waar

Arjan Bons neemt zelf de functie van Van der Meijs op ad-interim basis over. Ondertussen gaat hij rustig zoeken naar een nieuwe directievoorzitter. Een duidelijk profiel voor een opvolger van Van der Meijs heeft Bons nog niet.