Nieuws/Financieel
922422
Financieel

'Zeer sterk kwartaal voor TKH'

TKH heeft een zeer sterk tweede kwartaal achter de rug. Dat stelde ING dinsdag in reactie op de resultaten die het technologiebedrijf presenteerde. Volgens de bank moet de consensus op basis van de outlook van TKH met 15 procent omhoog.

De omzet van TKH steeg vrijwel geheel autonoom met 13,5 procent tot 342,7 miljoen euro, 8 procent boven de verwachting van ING. Het bedrijfsresultaat (ebit) van 33,6 miljoen euro, was liefst 20 procent hoger dan de bank had voorzien. TKH gaat voor dit jaar uit van een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van 75 à 82 miljoen euro. Hier ging ING uit van 74,1 miljoen euro. Volgens de bank lag de consensus op 71,1 miljoen euro.

Vooral de Industrial Solutions-divisie presteerde sterk, terwijl ook bij Building Solutions de omzet steeg. Bij Telecom Solutions daalde de omzet door een dalende vraag naar kopernetwerken. ING denkt dat er nog groeipotentieel zit in Building Solutions, waarvan een aanzienlijk deel blootgesteld is aan de Nederlandse bouwmarkt die dit jaar de bodem bereikte.

Sterk

Ook Rabobank bestempelde de cijfers als ,,sterk'', vooral bij de bandenbouwmachines die deel uitmaken van Industrial Solutions. Het bedrijfsresultaat van TKH ,,oversteeg duidelijk onze raming van 28,9 miljoen euro''. Building Solutions en Telecom Solutions voldeden grotendeels aan de verwachtingen van de bank.

Rabo zal zijn ramingen voor de winst per aandeel met 10 procent verhogen op basis van de prognose van TKH. Het aandeel heeft volgens de bank ,,een aantrekkelijke waardering voor een uitstekend groeiverhaal''.

Aanbevolen

Theodoor Gilissen verhoogde op basis van ,,de forse winststijging in het eerste halfjaar'' en de verwachting voor heel 2014 het advies naar 'aanbevolen' met een koersdoel van 30 euro. De zakenbank voegde toe dat de financiële positie van TKH sterk is, met een nettoschuld die 57 procent van het eigen vermogen bedraagt, en dat daarmee nieuwe acquisities mogelijk zijn.

ING heeft een koopadvies en een koersdoel van 29 euro. Rabo hanteert eveneens een koopadvies maar heeft een koersdoel van 31 euro.

Om 12.53 uur stond TKH met een koerswinst van 8,2 procent tot 25,09 euro bovenaan de MidKap, die op dat moment 1,2 procent hoger stond.