Nieuws/Financieel
922436
Financieel

Minder omzetdaling dan verwacht voor Imperial

Tabaksproducent Imperial Tobacco Group meldde over de eerste 9 maanden van het gebroken boekjaar een kleinere daling van de omzet dan analisten hadden verwacht. Dat blijkt uit de cijfers die de fabrikant van onder meer Davidoff en Gauloises Blondes dinsdag presenteerde.

De omzet van de op één na grootste tabaksfabrikant van Europa daalde met 1 procent tot krap 4,8 miljard pond (5,9 miljard euro). Analisten hielden rekening met een gemiddelde daling van 2 procent. Volgens Imperial is de markt als geheel iets verbeterd. Het concern handhaafde de verwachting over het hele boekjaar van ten minste 10 procent groei in dividend.

Imperial meldde wel een ,,aanzienlijke verslechtering" van de resultaten in Rusland dat goed is voor 8 procent van de omzet en 2 procent van de winst van het bedrijf. De terugval op de Russische markt werd voor een groot gedeelte gecompenseerd door goede resultaten in Europa. Volgens marktanalisten is Imperial voor zijn omzet voor 65 procent afhankelijk van landen binnen de Europese Unie.

,,De markt als geheel is iets verbeterd", stelde Imperial in een verklaring. Het bedrijf zag het aandeel op de beurs in Londen dinsdag om 10.30 uur 1,7 procent aandikken. Dat is nog altijd ruim 6 procent onder de koers van 14 juli, daags voordat het concern bekendmaakte dat het voor 7,1 miljard dollar enkele merken van branchegenoten Lorillard/Reynolds overneemt.